Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Dan slepih

Поводом Дана слепих, Међуопштинска  организација Савеза слепих Ужице је организовала, у петак 13. октобра,  манифестацију „Зажмури да би ме разумео“.  У шетњи од Трга до  Градске куће, са члановима Организације који су се кретали уз помоћ белих штапова,  учествовали су и ученици Медицинске школе и ученици Економске школе са повезом на очима. Професорке  књижевности, Валентина Златановић Марковић и Гордана Рогић  су одабрале најбоље литерарне радове ученика који су се представили  бројној публици у Свечаној сали Градске куће уз пригодан програм  чланова Савеза слепих, песникиње Будимке Тошић и свестраног уметника Драгана Поповића Курузлије који је говорио своју поезију и свирао на двојницама. 

Радове су читали Матеа Милићевић, Марија Тоскић и Милица Луковић, ученице другог разреда Медицинске школе,  и Бојана Кнежевић, ученица другог разреда Економске школе. Ученице су добиле по једну књигу  у  знак сећања на ово дружење.

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja