Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Završeni Svetosavski dani

 

Одељење друго пет покренуло је више активности на нивоу школе. Најпре су прикупљали новац за куповину наруквице (наруквица је 200 динара) и тако учествовали у хуманитарној акцији за лечење Нађе Чолаковић из Новог Сада. Овој акцији одазвало се одељење друго шест и друго три, а ових дана се прикупљао новац и  у другим одељењима. Такође, ове одељење је орагнизовало хуманитарни турнир у малом фудбалу за ученике првог и другог разреда. Свеукупни победник је одељење друго два. Тада је прикпљено 3,370 динара и тај новац је уплаћен на отворени жиро рачун за Нађу из Новог Сада.

Ученици другог разреда су учествовали у акцији „Једна воћка“ што је симбол за љубав и бригу према старијима. Двадесетак ученика другог разреда је посетило Дом за старе на Забучју, предало им воће и приредило краћи уметнички програм.

У школи је одржан и традиционални шаховски турнир на коме су учествовале средње школе.  Ово је јубиларни, пети по реду, турнир у нашој школи.

Похвалне је што су и друге школе организовале добре садржаје на нивоу града. Историјска секција Гимназије је, у сарадњи са Уметничком и Музичком школом,  организовала програм у Свечаној сали Градске куће под називом „Холокауст“. Такође, Гимназија је организовала Светосавско вече, музички програм који је окупио хорове из нашег града.

Круна свих светосавских садржаја је програм поводом Савиндана који је приређен у свим школама и који је, традиционално, започео Химном Светом Сави.

У нашој школи се, поред Савиндана, слави и Дан школе. Том приликом је уручен велики број награда заслужним ученицима и професорима, али су уручене и јубиларне награде запосленима у школи. Наш Коле домар прославио је 35 година рада и ми му од срца честитамо на овом јубилеју!

Посебно признање – „Светосавска награда“, које наш Град додељује најбољем наставнику на нивоу града, додељено је нашем професору математике, Бобану Тртовићу. Светосавску награду је професору Бобану уручио градоначелник Тихомир Петковић у оквиру нашег светосавског програма.

Овом приликом, у име свих наставника и ученика, Тим за културну и јавну делатност и Ученички парламент Медицинске школе честита велику награду  професору Бобану Тртовићу и  жели му много успеха у даљем педагошком и стручном раду.

У Народној библиотеци у Београду, на Савиндан, наша ученица из другог шест, Ивана Николић, добила је другу међународну награду за свој поетски рад о Светом Сави. Награду је доделило Друштво „Свети Сава“. Честитамо Ивани на великом успеху!

 

 

  1. 01. 2018 Тим за културну и јавну делатност

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja