Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Obeležavanje Dana matičnih ćelija

У петак, 16.3.2017.године, на позив  Института за молекуларну генетики и генетичко инжењерство Универзитета у Београду,ученици III и  IV разреда који су на изборном предмету биологија са својим прифесоркама Мирјаном Митрашиновић и Биљаном Шћепановић, учествовали су у обележавању  10th UniStemDay.

У  јутарњем делу програма је била серија предавања посвећених матичним ћелијама и њиховој употреби у лечењу- Проф.др.Бела Балинт,Проф.др. Дејан Шкорић,др.Соња Павловић и др.Александар Антовић. У послеподневном програму, одабрана група ученика је посетила лабораторијеИМГГИ, где су се упознали сарадним даном истраживача и били укњучени у једноставне експерименталне активности.

У манифестацији су учествовале све београдске гимназије и медицинске школе, а наша школа је била једина ван подручја Града Београда.Ово је било наше прво учешће у обележавању Дана матичних ћелија, а после веома  позитивних искустава,надамо се  да ће постати традиционално.

 

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja