Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nagrada za Aleksandru

Награда за Александру

У априлу месецу,  у Бајиној Башти, одржава се  Смотра драмског аматерског стваралаштва Златиборског округа. Последњих неколико година на овој смотри учествује  Драмски студио Медицинске школе и то са успехом. Смотра траје десетак дана и сваке вечери се изводи по једна представа у Установи “Култура”. Искуство ученика-глумаца из Медицинске школе је позитивно што се тиче учествовања на овој смотри, с обзиром да на нивоу средњих стручних школа у нашој земљи не постоји такмичење у драмском стваралаштву. Зато је ово сјајна прилика да играју своје улоге и да осете такмичарску атмосферу. Такође, Драмски студио ревијално наступа и на Омладинској сцени у оквиру Међународног сајма књига у Београду.

Додела награда   12. Смотре  драмског аматерског стваралаштва Златиборског округа уприличена је у Установи “Култура” у Бајиној Башти, 10. маја 2018. У част награђених изведена је представа “Морска болест” Драмске секције Гимназије из Пожеге, у режији Ане Марковић (награђена за драмско-педагошки рад). Организатори су честитали награђенима  и захвалили на учешћу.

Ове године  је на Смотри учествовала и Медицинска школа из Ужица представом “Како сам поново постао нормалан” Слободана  Симића, у режији Валентине Златановић Марковић. Драмски студио са поносом истиче свој рад на представи, као и радост што је њихова другарица Александра Јовановић добила награду за најбољу женску епизодну улогу. 

Глумица  Маја Шуша, селекторка Смотре, дала је у писаној форми  образложење за сваку награду која је додељена на овогодишњој Смотри. О Александриној игри је рекла следеће: “Награда за најбољу Женску епизодну улогу – Александра Јовановић за  енергичну, прецизну и разиграну епизоду, као и органско праћење сопственог унутрашњег ритма,  за улогу Докторке у представи “Како сам поново постао нормалан” С. Симића, Медицинске школе из Ужица”.

Све честитке Александри и Медицинској школи!

 

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja