Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Фестивал стваралаштва младих

Медицинска школа је, и ове године, учествовала на Фестивалу стваралаштва младих. Овај Фестивал се организује четврти пут по реду и део је редовног програма Међународног сајма књига у Београду. Сајам је трајао од 21. до 28. октобра, и одвијао се под слоганом „Радост читања“. 

Професорке књижевности, Оливера Шопаловић, Марија Јовановић, Катарина Машуловић, Слађана Јањић и Валентина Златановић Марковић, припремиле су уметнички програм којим су се ученици представили на Фестивалу. Драмски студио је одиграо представу „Како сам поново постао нормалан“ Слободана Симића.

Поетско-сценски програм „Само дела љубави остају“, који је посвећен професору Владети Јеротићу, извели су ученици другог и трећег разреда. Са њима је у програму учествовала и студенткиња књижевности Катарина Радовић, бивша ученица Медицинске школе.

Ученици другог разреда казивали су и певали љубавне стихове домаћих и страних песника. Било је и ликовних радова ученика инспирисаних књижевним делима. Поред професора књижевности, стручну помоћ пружио је и професор ликовне уметности Драган Вићентић.

За видео и фото материјал била је задужена Александра Радојичић, шефица рачуноводства, песникиња и уметнички фотограф. После уметничког наступа који је био запажен, ученици и професори су имали времена да погледају шта су домаћи и страни излагачи (било их је више од 500) понудили за овогодишњи 63. београдски Међународни сајам књига.

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja