Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Светски дан здравља

Сваке године се у нашем граду обележава Светски дан здравља 7. Априла. Тако је било и ове године. Тога дана се организују разна локалана дешавања са фокусом на тему коју је за ту годину препоручила СЗО. Обично се одабере Трг , као најповољније јавно место за овај догађај, да би се остварио циљ: указати на конкретан проблем и подићи свест људи о његовом значају.

Ове године је Медицинска школа Ужице узела учешће у обележавању овод дана. Јако је важно да се и ученици укључе и да и они учествују у едукацији становништва о превенцији болести и очувању здравља. Ове године, Светска здравствена организација је у фокус пажње ставила векторске болести, односно болести које преносе инсекти. У нашим крајевима су најзаступљенији вектори комарци и крпељи, а болести које ови инсекти преносе чине око 17 процената свих заразних болести.

Ученици су разговарали са нашим суграђанима о актуелним проблемима здравља и учествовали у подели промотивног материјала, а неке паное су и сами направили. За то су се потрудили ученици Секције здравственог васпитања. Они су били на Тргу са наставницима здравствене неге Аном Терзић и Иваном Мамићем.

Осим њих, на Тргу су тога дана били и : Дом здравља Ужице, Апотека Ужице, Црвени крст Ужице и Завод за јавно здравље Ужице.

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja