Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Поштовани посетиоци, услед реконструкције сајта постоји могућност да одређени делови сајта нису у функцији.

Prvi ples - dobrodošlica prvacima

                           

                            Хуманитарни концерт за „Анђеле“

Поводом Дечије недеље, Тим за културну и јавну делатност  и Ученички парламент  Медицинске школе  из Ужица организoвали су, 12. октобра, традиционалну добродошлицу првацима под називом „Први плес“.

Дружење је замишљено као рок вече  и вече живе музике, са обавезним плесним блоком. У програму су учествовали ученици Медицинске школе, рок група „Теорија завере“ и полазници „Школе гитаре“ из Пожеге  коју већ десетак година води свештеник Милован. Вече је замишљено као  хуманитарно како би се скупила средства за Удружење „Анђели“ из Ужица за њихов планирани одлазак у Зоолошки врт у Јагодини. Концерту је  присуствовало неколико чланова Удружења са својим пратиоцима и стручним сарадницима. Њихови домаћини били су ученици другог разреда педијатријског смера који су им указали гостопримство у Ученичком клубу.  Посебно су ученичком пажњом били дирнути  родитељи деце који су захвалили на љубави и пријему.  Програм су водили ученици другог разреда, Александра Јовановић и Ђорђе Младеновић. Присутнима се обратила председница Удружења, гђа Тања Селаковић,  која је захвалила свештенику Миловану и  ученицима и наставницима Медицинске школе на новчаној помоћи и на подршци.  Гђа Селаковић је упознала ученике и наставнике  са  радом Удружења.  Присутни су сазнали да је Удружење за помоћ МНРО (ментално недовољно развијеним особама) „Анђели“ основано  2006. године. Оно броји педесетак активних  чланова са територије града Ужица, особа различитих категорија, узраста и сметњи. Током целе године Удружење  спроводи креативне, едукативне, логопедске, психо-социјалне  програме кроз радионичарски рад. 

На сцени  у пространом холу Медицинске школе било је преко двадесеторо деце различитог узраста који су певали, свирали гитаре, виолину, бубњеве. Младим музичарима који су се представили домаћом  и страном  рок музиком подршку су давали ученици у публици, плесни парови на подијуму, наставници Драган Мирчић, Душица Мијаиловић  и Валентина Златановић Марковић (који су осмислили  ово дружење), као и запослени у РЦ-у  у Ужицу који су пружили техничку помоћ. Концерт је трајао више од два сата. Сутрадан  су ученици педијатријског смера посетили чланове Удружења, предали прикупљена средства у износу од 16.ооо динара и дружили се са њима у просторијама Удружења у улици Николе Пашића 38б  на првом спрату.

Ови сусрети за памћење пример су многима како треба мислити на ближње и бити хуман, али су и потврда да је доброта највећа људска врлина која  повезује чиста људска  срца. Врата Удружења за помоћ МНРО „Анђели“ су отворена за све људе добре  воље који желе да помогну.

                                                               Валентина Златановић Марковић

 

VODIČ KROZ ŠKOLU

 

Zaštita od nasilja